Tészta Barilla 500g Bucatini Cső
Nettó471 Ft/db
Bruttó598 Ft/db
Barilla Bucatini szálas durum száraztészta 500 g MI AZ A DURUMBÚZA, ÉS MIÉRT HASZNÁLJÁK EZT A BARILLA TÉSZTA KÉSZÍTÉSÉHEZ? A durumbúza olyan búzafajta, amely megfelelő őrléssel kiváló minőségű búzadarát eredményez. Kiváló minőségű, mert a búzadarában magas gluténtartalmú fehérjék vannak. Ezek a tulajdonságok, valamint a búzadara kompakt szerkezete lehetővé teszik, hogy a Barilla tészta megőrizze főzési konzisztenciáját, finom ízét és al dente állagát. A TÉSZTA FŐZÉSE: AZ ALAPOK Nagyon sok érv szól amellett, hogy tésztát együnk: ízletes, könnyen és gyorsan elkészíthető. Mindezek mellett sokoldalú is, mert könnyen párosítható számos egészséges összetevővel, mint például a sovány fehérjékkel, zöldségekkel és hüvelyesekkel. Az egyik legfontosabb dolog, amit érdemes szem előtt tartani a tészta főzésekor az, hogy addig kell főzni, amíg még éppen kemény a belseje, vagyis olaszul al dente, azaz fogkemény állagú. Az al dente állagúra főzött tészta glikémiás indexe alacsony, és íze is jobb, mint a túlfőtt és pépes tésztáé. A Barilla tészta a legjobb minőségű durumbúzából készül, így nem enged ki sok keményítőt a főzővízbe. A túl sok keményítőt kiengedő tészta főzővize zavaros lesz, és az ilyen általában ragadós és csomós főtt tésztát eredményez. MI A TÉSZTA ÉS SZÓSZ MEGFELELŐ ARÁNYA? Sokakat érdekel, hogy mi lehet a tészta és szósz aránya. Táplálkozási szakértőink tanácsa alapján egy felnőtt számára javasolt adag száraztészta mennyisége 85g. A gyerekeknek nehezebb meghatározni ezt a mennyiséget, de egy 5-10 éves gyereknél átlagosan 50-60g száraztészta egy adag. A paradicsomos szószok esetében a száraztészta tömegének megfelelő tömegű szószt javaslunk használni. A nehezebb és dúsabb (például húsos, halas, tejszínes) szószok esetében a tésztaadag 80%-ának megfelelő mennyiséget, azaz 68g-ot javaslunk, a pestok esetében a száraztészta tömegének 50%-át, azaz 42g-ot.
Készleten: igen (1-5 db)